Al sinds een paar jaar ben ik veel bezig met het begrip duurzaamheid. Ik vind dit enorm belangrijk en vind onderwerpen als Fair Fashion en Zero Waste super interessant. Ik heb veel over deze onderwerpen gelezen en ben er door de jaren heen veel meer over te weten gekomen dan dat ik er daarvoor over wist.

Wist jij bijvoorbeeld dat voor de productie van een spijkerbroek gemiddeld 8000 liter water nodig is? 7500 liter daarvan komt uit de productie van katoen, de overige 500 liter wordt verbruikt tijdens de afwerking (verven, bleken en printen).

Door een aantal documentaire’s, waaronder The True Cost, ben ik mij meer bewust geworden over de zogenoemde ‘wegwerpwereld’ waarin we leven en dat mensen vaak niet meer bewust nadenken wat ze kopen en waar dit eigenlijk vandaan komt (wat veel onnodige afval met zich meebrengt en ook een enorme plastic-soep, opwarming van de aarde, CO2-uitstoot en ga zo maar door). In deze tijd is bewust leven nog belangrijker geworden en kunnen we veel van elkaar leren hoe het beter kan. Perfect kan het nooit, maar dat hoeft ook niet. Stapje voor stapje bewustzijn creĆ«ren is het belangrijkst!

Op deze pagina deel ik interessante groene feitjes en andere topics over een groene levensstijl met je.

Volg Mij Op Instagram