5 x fijnste duurzame producten die ik ontdekt heb in Brighton

Hoi lieve lezers!

Ik heb al een tijdje niets meer geschreven, omdat ik het gewoonweg vergeet, terwijl ik zoveel leuke dingen doe! Hier moet dus verandering in komen en wel nu. Ik ben in november 2020 naar Brighton verhuisd in Groot-Brittannië, omdat het tijd werd voor een nieuwe omgeving. Brighton staat bekend om zijn vele vegan-zaakjes en winkeltjes met alleen maar natuurlijke en organische producten, en dat vind ik natuurlijk erg leuk om te ontdekken. Dit vond ik tot nu toe eigenlijk het leukst om te ontdekken, en heel goed om te zien dat de inwoners van Brighton zo veel met duurzaamheid bezig zijn. Er zijn in ieder geval genoeg alternatieven voor mensen die graag eco-vriendelijke producten kopen, zoals ik! En ik heb hier al een aantal hele fijne producten ontdekt, die langzamerhand een vast plekje bij de rest van mijn beauty-producten hebben gekregen. Ik ga jullie vertellen welke producten dit zijn, met een klein verhaaltje over wie en wat er zich achter het merk verschuilt!

Faith in Nature is begonnen in 1974 en 11 pond op zak, maar een hoop ambitie. Inmiddels is het Faith in Nature uitgegroeid tot één van de populairste duurzame shampoo-merken van Groot-Brittannië!


1. Faith in Nature – Rosemary Shampoo en Conditioner

Faith in Nature is een erg gewild merk voor verzorgingsproducten, aangezien ze 100% natuurlijke ingrediënten gebruiken en hun shampoos, conditioners en zeep stuk voor stuk heerlijk ruiken. Ik gebruikte eerst Coconut maar toen ontdekte ik Rosemary, en die gebruik ik sindsdien. De geur van de shampoo is enorm rustgevend en geeft me het gevoel in een warm bad van Kneipp-badolie te liggen. Mochten jullie bekend zijn met dit merk; qua geur is het daar goed mee te vergelijken. Pure geuren, als een essentiële olie die dampend door je kamer geurt. Absoluut mijn favoriet! En mijn haar ziet er ook oprecht beter uit: meer glans en méér volume.

2. Lush – “Let the good times roll” face scrub

Lush is al jarenlang mijn favoriet als het aankomt op beauty-producten. Het begon met gekleurde bad bommen, dagcrème en bodylotion en inmiddels heb ik een hele lijn van ‘naakte’ Lush-producten zonder verpakking. Dit is het fijne aan Lush: het ruikt enorm lekker, is verpakkingsvrij en met natuurlijke producten gemaakt. Deze producten worden overal ter wereld weggeplukt om er vervolgens mee te experimenteren en er bijzondere producten van te maken.

De winkel van Lush ziet er een beetje uit als een scheikunde-lab van een kind: alle kleuren en vormen en brouwseltjes in maatcilinders: je wildste kind-dromen zie je hier visueel uitkomen in deze bijzonder geurende lab-winkel. Je mag uitproberen, mixen en matchen en het personeel is uiterst getraind om je alle details en herkomst van de producten uit te leggen en op je uit te proberen.

De face scrub “Let the good times roll” is mijn favoriet omdat het zo lekker ruikt, en met verse producten gemaakt is. En… verrassing: het bevat mais, kaneel en popcorn. Een heerlijke scrub voor je gezicht en je huid voelt daarna zo zacht als een babyhuidje.

3. Absolute Aromas – Relaxation Natural Room Spray

Ik kwam toevallig bij dit merk terecht, omdat ik zocht voor een lekker luchtje in mijn kamer. Deze relaxende kamerspray ruikt echt fantastisch, en is een combinatie van citrus, lavendel, patchouli, ylang-ylang, kamille en bloemen. Het is een 100% natuurlijk product, gevonden bij de Infinity store in de befaamde North Lanes. En het is waar: je wordt er oprecht rustiger en kalmer door.

4. Faith in Nature – Coconut Soap

Nog zo’n lekker product van Faith in Nature: hun zeepjes! Ik was op zoek naar een natuurlijke zeep, omdat van normale zeep mijn huid uitdroogt, en toen kwam ik terecht bij deze. Faith in Nature heeft een hele lijn aan natuurlijke zeepblokken, zoals: lavendel, tea tree, aloë vera, kokos, sinaasappel, rozemarijn, hennep en grapefruit. Zelf hou ik nog steeds enorm van kokos, dus ik gebruik deze. En hij werkt prima voor mijn huid, ook in de winter droogt het mijn handen niet uit.

5. Ku.tis vegan deodorant

Ik vond in dezelfde (geweldige) winkel een vegan deodorant stick van het merk Ku.tis. Ik heb de ‘Cedarwood and Rose’, en hij ruikt echt heerlijk! Het fijne aan deze deodorant vind ik dat hij na een tijdje nog steeds goed te ruiken is. Ik heb andere natuurlijke deodorant-merken geprobeerd, maar deze vond ik lang niet zo prettig als deze! Aanrader, dus!

Dit zijn de 5 producten die ik het vaakst gebruik, en ik ben heel blij dat ik ze heb gevonden, en met jullie kan delen! Beauty-producten kunnen je soms zo blij maken, en al helemaal met zulke lekker geurende ingrediënten!

Liefs, Celina

Celina

Celina is een avontuurlijke levensgenieter, die altijd in is voor avontuur en zich al snel ergens thuis voelt, al is het ergens in de rimboe van Suriname of in een klein dorpje in de outback van Australië. Naast dat zij enorm van reizen houdt, doet zij graag aan social media, fotografie, filmen, het schrijven van vlotte teksten en design.

Nadat zij een aantal jaar op reis is geweest besloot ze in 2020 Flowers and Oceans te starten. Zo kan ze haar eigen reistips met iedereen delen en lezers enthousiast maken over reizen. Celina is vaak buiten te vinden: surfen bij de Scheveningse Noorderhaven, hardlopen door het bos en fietsen door de duinen en in de Friese natuur zijn haar hobby’s. Opgegroeid op het Friese platteland en met enorm natuur liefhebbende ouders is deze voorliefde haar met de paplepel ingegoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg Mij Op Instagram