6 x watervallen in Queensland, Australië die zeker een bezoekje waard zijn

In het weekend gingen we vaak op ontdekkingstochten door de binnenlanden (de outback) van Australië. Om te hiken, en andere mooie natuurgebieden te ontdekken. En dan denk je vast: nóg mooier dan het gebied waar we al zaten?! Maar zelfs in het mooiste gebied (we woonden tussen Burleigh Heads en Coolangatta in) wil je af en toe nieuwe plekken ontdekken! We gingen vaak naar National Parks, om te hiken en op zoek te gaan naar mooie watervallen. Deze top 6 van watervallen, allemaal in de buurt van de Gold Coast, zijn zeker een bezoekje waard! En nu ik erover schrijf, zou ik heel graag weer even terug willen. Maar erover schrijven is ook leuk!

1. Springbrook National Park

Deze hike van rond de 45 minuten was het absoluut waard. Wat een hoogte heeft deze waterval! En wat was het uitzicht vanaf de top, als je de waterval uiteindelijk ziet, geweldig! Als je eenmaal beneden bent, is er een beekje waar je lekker even in kunt afkoelen, en de kracht van het kletterende water op je kunt voelen. Pas alleen op dat je niet onder deze waterval gaat staan, want door de hoogte klettert het water hard op je hoofd en kunnen er kleine steentjes op je hoofd terecht komen, wat geen pretje is. Op eigen risico dus. Maar dit is voor mij zeker nummer 1: door de enorme hoogte, verschillende kleuren sediment en middenin de jungle een magische plek.

2. Mount Tamborine National Park 

Deze bergen liggen op iets minder dan een uur rijden vanaf de Gold Coast. Niet zo ver dus, en ook zeker de moeite waard om te bezoeken! We zijn hier naartoe gereden voor het uitzichtpunt en hebben de waterval helaas niet gezien, maar dit ongelofelijk mooie National Park is met zijn weidse uitzichten en tropische jungle 100% de moeite waard en staat niet voor niets op een terechte nummer 2.

Het is bij dit uitzichtpunt de bedoeling dat je al heel vroeg in de ochtend, circa 2 uur in de nacht, begint met de hike. Wij kwamen aan bij het dorpje en waren kapot van de dag, hebben op een andere plek overnacht, en zijn totaal door de wekker heen geslapen, waardoor we veel te laat opstonden. We hebben de zonsopgang dus gemist, maar zijn maar gewoon gaan hiken en hebben alsnog genoten van het fenomenale uitzicht, dat je van alle kanten kunt bekijken. 

3. Currumbin Rock Pools

Oke, dit is weliswaar geen waterval, maar wel absoluut de moeite waard om te bezoeken! De Rock Pools is een prachtige open plek middenin de natuur. Het is een soort van zwembad in de rotsen, waar je lekker vrij kunt zwemmen of in de rivier liggen tussen de rotsen. Heerlijk om af te koelen in de hete zomer want het water is steenkoud! Ook perfect voor een gezellige picknick-barbeque-kampvuur avond en om er een nachtje te slapen. 

Toen wij er waren, lag er een grote boomstam in het water, waar kinderen op speelden. Dit vonden wij ook leuk, dus wij hebben nog heel lang op die boomstam gespeeld samen met alle kinderen.

4. Hanging Rock Falls, Nimbin

Bij deze watervallen, vlakbij het hippiedorpje Nimbin, kun je lekker zwemmen, en vanaf de rotsen in het water springen. Ook hangen er wat touwen en springen mensen ook wel eens van heel hoog (wat bij ons ook het geval was) naar beneden. Ik vond het een beetje te eng en te koud om te springen (mietje) dus ik ben niet gegaan, maar Ollie, mijn reisgenootje, uiteindelijk wel. Ik ben heel lui in het stromende beekje gaan liggen, wat alsnog heel bevredigend was.

De mooie Nimbin-vallei

Hippie-dorp Nimbin: het meest kleurrijke dorp dat ik ooit gezien heb!

5. Numinbah Valley – Natural Bridge

Tussen Lamington National Park en Springbrook National Park ligt de Numinbah Vallei, waar deze waterval zich bevindt. Het lijkt op een soort brug en als je er onderdoor wandelt is het water, als de zon erop schijnt, helder blauw! Een hele mooie en bijzondere waterval om te zien. Ook mooi dat ze een trappetje hebben gemaakt zodat je er onder kunt kijken!

6. Lamington National Park – Coomera Circuit

Nog een stukje verder rijden landinwaarts, en je zult deze waterval tegenkomen. Het uitzicht na een lange hike is weerzinwekkend en doet je denken aan het Australië zoals je het misschien wel in je hoofd had. Een prachtig uitzicht, en een plek waar je je helemaal één voelt met de natuur.

En nu heb je nóg een goede reden om naar Australië te gaan!

Liefs, Celina

Celina

Celina is een avontuurlijke levensgenieter, die altijd in is voor avontuur en zich al snel ergens thuis voelt, al is het ergens in de rimboe van Suriname of in een klein dorpje in de outback van Australië. Naast dat zij enorm van reizen houdt, doet zij graag aan social media, fotografie, filmen, het schrijven van vlotte teksten en design.

Nadat zij een aantal jaar op reis is geweest besloot ze in 2020 Flowers and Oceans te starten. Zo kan ze haar eigen reistips met iedereen delen en lezers enthousiast maken over reizen. Celina is vaak buiten te vinden: surfen bij de Scheveningse Noorderhaven, hardlopen door het bos en fietsen door de duinen en in de Friese natuur zijn haar hobby’s. Opgegroeid op het Friese platteland en met enorm natuur liefhebbende ouders is deze voorliefde haar met de paplepel ingegoten.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg Mij Op Instagram