The Great Ocean Road: 10 plekken die je niet wilt missen op deze legendarische route

Onmisbaar bij een bezoek aan Australië en naast Byron Bay absoluut het mooiste gebied dat ik gezien heb: The Great Ocean Road! Deze mooie route begint bij Torquay en eindigt bij Port Fairy. Het is een 243 kilometer lange weg die langs de ruige, zuidelijke kust van Australië rijdt. Het is een route met spectaculaire vergezichten, rotsachtige stranden en als je geluk hebt (in Australie schijnt de zon gelukkig veel vaker dan in Nederland) zie je ook nog eens de mooiste sunrises and sunsets ter wereld. Wij hebben deze in ieder geval best vaak kunnen zien! Ik zal je de highlights geven van deze route. Althans, mijn highlights, maar ik hoop dat als je er ooit naartoe gaat het met mij eens zult zijn!

Niet te missen op de Great Ocean Road

Great Ocean Road australie

1. Torquay

Dit kustdorpje staat bekend om zijn surfers en surflegendes. En terecht: voor drie maanden lang hebben we bijna elke dag wel ergens een kans gehad om te surfen. Ik moet toegeven: een aantal surfspots zijn echt voor gevorderden, zoals het welbekende Bells Beach. Daar zie je mij niet zo snel het water in gaan, aangezien de golven daar enorm kunnen zijn en je zo op een rots terecht kunt komen (auw!).

Leuke spots in Torquay

Naast dat het populaire surfspot is, is het dorp ook heel leuk en heeft het verschillende surfwinkels, cafés en barren die overdag en in de avond erg gezellig zijn. Ginger Monkey is er daar één van, hier kun je heerlijk vegetarisch eten en worden iedere woensdag de lekkerste paella vers bereid door de eigenaren James en Janey. Ook bij Cafe Moby kun je lekker zitten in de mooie achtertuin en tot slot raad ik Pond Cafe aan voor het allerlekkerste ontbijt (mijn favoriet is de Salmon Benny, met gepocheerd ei, hollandaise saus, gerookte zalm en avocado op toast). 

Zin in een actieve middag langs de Great Ocean Road?

Liever wat actiefs doen? Op het pad dat langs zee loopt zijn veel sportfaciliteiten neergezet. Deze route eindigt bij Spring Creek, wat ook weer een hele mooie baai is. Hier loopt ook een brug overheen en als je die volgt kom je bij een spectaculair uitzichtpunt uit vanwaar je over de hele baai kan uitkijken, genaamd Rocky Point Lookout. Deze aangelegde route loopt van Torquay naar Bells Beach, en is prachtig voor een wandel- of een mountainbiketocht. Als je doorloopt kom je bij de stranden van Jan Juc, wat ook een goeie surfspot is.

Wijngaarden

Tot slot raad ik aan om naar één van de wijngaarden te gaan die rondom Torquay te vinden zijn. Een hele mooie is The Minya Vineyard and Winery, die door één familie wordt gerund en waar je heerlijk kunt genieten van een écht huisgemaakt wijntje.

2. Bells Beach

Onmisbaar in het rijtje door zijn prachtige uitzicht. Tevens is het ook een heel rustgevende plek. Ik voelde me meteen thuis hier door het zachte, nazomerse klimaat dat er op dat moment heerste, maar ook door het vele groen en het ruige, rotsachtige maanlandschap wat je hier vindt. We hebben het geluk gehad om op deze plek de World Surf League te mogen meemaken, waar alle grote surfers van Australie aan meedoen. We hebben levende legende Mick Fanning in actie gezien en wereldkampioen Stephanie Gilmore, die voor de vierde keer heeft gewonnen. De golven waren echt HEEL hoog die dag (wel 9 ft., wat bijna 3 meter is!), dus het was mega spectaculair om te zien.

Great ocean road australie tips surfen
Surfen Great Ocean Road Australie

3. Point Addis

“At the end of the road, this beautiful view occured”, was de beschrijving van de foto die ik op Instagram had geplaatst van Point Addis. En dit klopt precies: het is een uitstekend punt in de zee waar je op een rechte weg naartoe rijdt. En het uitzicht hier is ZO mooi! We hebben hier zelfs voor een nachtje gekampeerd met wat vrienden, met een kampvuurtje, barbecue en bier. Echt een onvergetelijke ervaring! Note: Point Addis is een Nationaal Park, dus wees je bewust van de flora en fauna wanneer je het bezoekt, gebruik de paden en neem je afval mee naar huis – Vernietig niet waar je van komt genieten!

Wil je hier meer over lezen? Ga dan naar:

https://www.wearetravellers.nl/oceanie/australie/great-ocean-road/

Great Ocean Road in australie
Australie great ocean road
zonsondergang great ocean road
Great Ocean Road surfen
Great Ocean Road tips
The Great Ocean Road surfers

Liefs, Celina

Celina

Celina is een avontuurlijke levensgenieter, die altijd in is voor avontuur en zich al snel ergens thuis voelt, al is het ergens in de rimboe van Suriname of in een klein dorpje in de outback van Australië. Naast dat zij enorm van reizen houdt, doet zij graag aan social media, fotografie, filmen, het schrijven van vlotte teksten en design.

Nadat zij een aantal jaar op reis is geweest besloot ze in 2020 Flowers and Oceans te starten. Zo kan ze haar eigen reistips met iedereen delen en lezers enthousiast maken over reizen. Celina is vaak buiten te vinden: surfen bij de Scheveningse Noorderhaven, hardlopen door het bos en fietsen door de duinen en in de Friese natuur zijn haar hobby’s. Opgegroeid op het Friese platteland en met enorm natuur liefhebbende ouders is deze voorliefde haar met de paplepel ingegoten.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg Mij Op Instagram